Annons:
Etiketttill-och-från-åbif
Läst 1257 ggr
[Sabina]
2014-12-18, 15:23

Lexikon

Återbruk iFokus Lexikon är en kunskapsdatabas som uppslagsord automatiskt länkas till från inlägg och artiklar. Denna hittar du bredvid sajtbeskrivningen högt upp på sidan.

Om du till exempel skriver ett inlägg med rubriken ”petflaska” och bockar för rutan "Tillhör sajtens Lexikon " kommer ordet "petflaska" i alla inlägg och artiklar att bli en länk till inlägget som beskriver vad är. Om någon frågar vad petflaska är kan du svara att man ska titta i sajtens Lexikon. Ordet kommer där att visas med en understrykning. Om man klickar på ordet, öppnas inlägget "petflaska" där förklaringen står.

Alla som skriver här på sajten kan bidra till sajtens Lexikon. Det enda som behövs är att du bockar för "Tillhör sajtens lexikon" innan du publicerar inlägget. 

Tänk på att bara använda ett eller två ord i rubriken. Återbruk, trä, plast och metallburkar är exempel på rubriker som kan vara bra. Hur man återbrukar metallburkar är däremot exempel på en mindre lämplig rubrik eftersom det kräver att någon skriver exakt så för att det ska bli en länk.

  • Redigerat 2020-10-30, 20:27 av Staffan
Annons:
Upp till toppen
Annons: