Textil

Hållbar bivaxduk

2018-12-14 17:53 #0 av: Magi-cat

Gör en bivaxduk som håller - istället för engångs plastfolie!

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl
2018-12-14 18:32 #1 av: Tant Grön

Vilket bra tips. Tummen upp

Anmäl
2019-01-07 08:09 #2 av: MonicaLagerquist

Det där måste jag testa.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2019-01-18 23:55 #3 av: Sindri

Jag har gjort massor med sådan och det funkar jättebra. Från början gjorde jag i ugnen och det var pilligt men att stryka på blev jättefint.

Underst för att skydda strykbrädan hade jag ett kraftigt tyg, sedan en gammal kasserad skärbräda, en sån som man drar ut, på den smörpapper och sedan det som skulle vaxas, och så smörpapper överst.

Jag gjorde några runda, och en del lyckades jag sy fast resår runt, men det går också bra att använda lös resår eller gummisnodd. Så gjorde jag större runda, fyrkantiga och ovala för stora serveringsfat. Gjorde också ett litet fat att lägga tomater i, det var bökigt med massa vax i flera lager - men det går.

Jag tycker det är helt suveränt att använda, man sköljer av dem i varmt vatten, inte för varmt dock. Det känns fräscht och är snyggare än plastfilm.
Undantag är sånt som t ex gravad eller rökt lax eller annat väldigt kladdigt eller med stark smak. Kanske det går att använda diskmedel på, jag har inte provat.

Just det - har man en sick-sacksax blir det snygga kanter av att klippa med den.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.