Annons:
Etikettåterbruk-av-sopor
Läst 2168 ggr
Chilizera
2012-11-16, 10:13

Återanvänd kuvert

Hittade inte att det skrivits någon annanstans här på forumet, men jag vill tipsa om att använda kuvert till anteckningslappar. Kuvert ska ju inte slängas i återvinningen pga. limmet, men klipper man bort fönster/adresser och limränder så har man fortfarande en hyfsad mängd vanligt papper kvar. Jag brukar klippa det i lagom stora bitar för inköpslistor och andra småanteckningar, behöver aldrig köpa papper till sånt.

Misslyckade utskrifter i skrivaren brukar också klippas ner till anteckningspapper, eller så får dottern dem som ritpapper (man måste ju inte starta med ett helt blankt papper :) ).

Annons:
Gronstedt
2012-11-16, 10:19
#1

Finns det folk som KÖPER papper att ha inköpslistor och småanteckningar på Förvånad.

Jag brukar inte bry mig om att klippa kuverten - det går utmärkt att skriva på dem som de är! Inköpslistan går ju ändå i soporna när man handlat och det inte sååå mycket tyngre att ha fönstret kvar när man går till affären.

När man som jag ofta skriver ut korrektur kan man dessutom vända på pappersbunten i skrivaren och skriva ut ett andra korrektur på andra sidan Flört.

Chilizera
2012-11-16, 12:07
#2

#1 Nog finns det folk som köper :) Definitivt. Min sambo var en sån person. Och visst går det att skriva på hela kuverten, jag föredrar bara ett mindre format till mina lappar så utnyttjar jag pappret bättre. Istället för en inhandlingslista per kuvert så får jag typ sex listor.

dolfen
2012-11-16, 20:07
#3

Själv klippte jag, tidigare, remsor av fönsterkuvert, som jag använde till inköpslistor. Gör fortfarande detta, men i mindre omfattning.

Nu använder jag oftast baksidan på kvitton jag får när jag handlar, till att skriva inköpslistor på.

Ibland skriver jag ner när jag gör något i köket, som jag inte gjort tidigare. Men, nu har jag börjat anteckna i ett linjerat block. Skäms

Eeia
2012-12-05, 14:37
#4

Såg på en sida, ett ganska smart tips om att använda hörnen på kuverten och pimpa till dem lite med fint papper eller så och använda som bokmärken så att man slipper vika hörnen på sidorna utan istället sätter denna lilla kuvertflik över sidahörnet man är på.

Tyckte jag var smart :)

Bjornen
2013-01-05, 10:23
#5

Kuvert kan återanvändas som kuvert och sist som fröpåsar. Själklart använder jag dem också som kladdpapper och både in- och utsida.

Kolaflaska
2013-01-08, 10:24
#6

Min farmor lärde mig att klippa sönder kuvert! Det är genialiskt! Hatar post-it-lappar för när man betalat ett överpris för små papperslappar blir det ändå aldrig av att man skriver på dem. Jag tänker alltid att man måste skriva viktiga saker på dem eftersom man köpt dem, och då blir det inget alls hehe

Annons:
Upp till toppen
Annons: