Annons:
Etiketteråterbruk-gör-det-självartikel
Läst 10587 ggr
Luju
2012-11-13, 22:37

Gör egna frigolitbokstäver

Jag har själv sett i många olika pysselbutiker färdiga bokstäver man kan köpa och skriva olika ord. Jag antog utmaningen och försökte mig på att göra dessa bokstäver själv. Kolla vidare för att se hur jag gjorde.

Material:

Frigolit
Vasst verktyg
Penna och papper
Tapetklister
Servetter

Jag använde mig av frigolit som jag fick med en förpackning. Tycker absolut att det är ett bra material att använda sig av, istället för att "bara kasta det". Men (!). Detta är inte ett pyssel för de som inte gillar gnisslande frigolitljud. Detta går dock att komma runt, genom att använda sig av frigolitskärare.

Frigolitbokstäver

Börja med att välja ut vilket ord du vill skriva. Jag valde GOD JUL, men det går självklart att välja andra ord också.

1. Antingen så ritar du upp egna bokstäver, eller så kalkerar du av bokstäver från någon skrivprogram på datorn. Jag använde mig av Word. Klipp sedan ut bokstäverna.

2. Rita av bokstäverna på frigoliten. Använd helst blyertspenna, då tuschpenna syns igenom servetterna. Tänk på att inte ha för smala sidor på bokstäverna, då detta kan göra att frigoliten går sönder när du ska skära i den senare.

3. Nu är det dags att skära ut bokstäverna. Använd en kniv som är sågtandad, på det viset kan du "såga" dig igenom frigoliten. Vill du använda annat verktyg, så som tidigare nämnt frigolitskärare går detta naturligtvis också bra. För att få ett snyggt avslut, se till att skära bort alla hårda kantiga kanter som blir efter att du skurit ut dem direkt från bokstäverna.

Du har nu fått en väldigt fin bokstav med rundade kanter.

 4. Nu tar du tapetklister och vanligt vitt/naturfärgat hushållspapper och "tapetsera" runt bokstäverna så du får en mjuk form runt om dina bokstäver. Som sista lager tar du den servett som du vill ska synas och klistrar fast. Låt torka.

Vill du ha extra gammaldags känsla på bokstäverna kan du färga kanterna på dem med lite kaffe eller te som du duttar på med en bomullstuss.

Allting händer av en orsak

Värdinna på Återbruk i Fokus

Annons:
Upp till toppen
Annons: