Annons:
Etiketteråterbruk-och-barnartikel
Läst 5630 ggr
Luju
2012-06-19, 00:24

Toalettrulls-pussel

För ett tag sen gjorde jag ett projekt med några barn i en förskoleklass. Läs den här artikeln för att få veta hur vi förvandlade en toalettrulle och reklampapper till ett pussel.

Det här är ett jätte bra återbruks-pyssel som går att göra både med stora barngrupper så väl som med ett barn. Beskrivningen nedan är skrivet utifrån vad som behövs för att pyssla med ett barn. Håll till godo!

Du behöver:

  • 1 tom toalettrulle
  • Reklamblad
  • Sax
  • Penna
  • Lim (valfritt, men vi använde oss av limstift)
  • Något att ha pusslet i press under (vi valde en hög med böcker)

Steg 1.

Börja med att klippa i toalettrullen som bilden nedan

Steg 2.

_Det här steget är lite svårt att förklara, men hoppas på att ni förstår ändå.
_Nu är det dags att räta ut toalettrullen. Bäst gör ni det genom att försiktigt vika toalettrullen åt motsatt håll som den är rullad åt. Ni kan behöva trycka ut den lite lätt för att få den så rak som möjligt.

Steg 3.

Lägg ut den nu platta toalettrullen på en bit av reklampappret som ni tycker om. Rita sen ett streck runt omkring toalettrullen och klipp ut bilden. Är det barnet som ska klippa är det en ide att låta dem klippa utanför strecket, detta går att fixa till senare.

Steg 4.

Limma nu på ena sidan av rullen och klistra på bilden. Var NOGA med att klistret är på hela toalettrullen! Lägg rullen med bilden i press (under en hög med böcker till exempel) så att det ska torka plattare.

Steg 5.

Nu när bilden har torkat fast på toalettrullen är det sagt att klippa till kanterna på bilden så att kanterna är jämn med kanterna på rullen. Sen är det dags att klippa ut pusselbitar. Tänk på att ju mindre bitar ni klipper ju svårare blir pusslet att lägga.

Lycka till! Glad

Allting händer av en orsak

Värdinna på Återbruk i Fokus

Annons:
dolfen
2012-07-01, 20:50
#1

#0 - Kul idé. Glad

En sak som jag har funderat lite grann på, är, om man skulle kunna lägga toarullar i blöt och sedan mixa, och att sedan använda denna kartong-gegga till att göra någon form. (Papier "någonting"… typ.)

Kanske även annan kartong, än toarullar!?

[yodhe]
2012-07-02, 13:21
#2

Borde fungera bra men toarullar dolfen…men med andra pappersmaterial bör man nog kolla så det inte är för behandlat..kan var lite plastigt..om du förstår vad jag menar..

Chieko
2012-07-02, 22:29
#3

Jättebra tips! Jag läser själv till förskollärare så blev jätteglad!

/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus

Luju
2012-07-03, 21:22
#4

Chieko, tack! Även jag läser till förskollärare så ska försöka att posta fler bra tips som man kan göra med barn.

Allting händer av en orsak

Värdinna på Återbruk i Fokus

[Torahzen]
2012-07-03, 22:55
#5

Varför inte hårdpappen i slutet av ett kollegieblock? Det är redan platt och större om man vill det. Tungan ute

Luju
2012-07-04, 00:02
#6

Jag ville använda mig av material som är lätt att hitta hemma, och där barnen verkligen fick se att allt inte alltid är vad det ser ut att vara. Ville lära dem att att se utanför lådan :) Men absolut, vill man göra det på ett annat sätt går det absolut att använda sig av baksidan på ett kollegieblock :)

Allting händer av en orsak

Värdinna på Återbruk i Fokus

Annons:
Upp till toppen
Annons: