Annons:
Etikettoff-topic
Läst 733 ggr
anonymtjejen
2018-11-06, 22:35

”Tvinga” folk att tvätta kläderna innan....

……man skänker bort kläderna till Second Hand butiker? Kan man göra det? Jag, som många andra, gillar att köpa kläder på Second Hand butiker, och är jättekännslig mot parfymerade kläder, men har ett jättproblem mot folk som inte har vett att tvätta kläderna i parfymfria tvätt och sköljmedel innan dom skänker bort/får in till Second Hand butiker. I vanliga klädesbutikr har dom endast neutrala dofter, alltså ingen parfym på. Är det Second Hand butikerna själv som måste ansvara för att tvätta upp kläderna dom får in, eller är det dom som skänker kläderna till dom?

Annons:
Sindri
2018-11-06, 23:04
#1

Ingen har "ansvar" för någonting. Skulle man tvinga folk att tvätta kläder på speciellt sätt för att skänka bort så skulle nog mycket mer hamna i soporna.

En second handbutik som köper kläder eller säljer på kommission kan naturligtvis välja själva vilken standard de vill ha på sina kläder och tacka nej till vissa saker.

De hamnar då hos välgörenhetsbutiker och vem där skulle stå och tvätta kläder när det är svårt nog att få folk som jobbar gratis med sortering, upphängning mm?
Men där önskar man att en del kunde vara lite självkritiska och inte komma med sopsäckar med allt de inte orkar åka till tippen med. Det kan komma såväl smutsiga underkläder som helt nerhårade plagg, trasiga jackor, fläckiga dukar etc, etc.

Själv tycker jag inte om parfymer i nåt, och gillar inte sköljmedel heller. Det är dock helt upp till dig om du vill köpa eller inte. Själv tvättar jag i princip allt jag köper, vare sig det är nytt eller second hand.

Calcifer
2018-11-06, 23:36
#2

Det är upp till dig som köpare att tvätta kläderna innan du använder dem. Jag skulle aldrig få för mig att köpa använda kläder och inte tvätta dem minst en gång själv oavsett om de ser rena ut eller inte.


"Creature of the Night, The One Many Children Talk About-"

Aleya
2018-11-07, 04:37
#3

Jag tvättar alltid då jag handlat på loppis / second hand. Och jag tycker inte att man kan kräva av någon att det ska tvättas och hur det ska tvättas. Visst står det på myrornas tunnor att kläderna bör vara tvättade.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

anonymtjejen
2018-11-07, 12:02
#4

Okej, tack för alla svaren. :) Då får jag tvätta i parfymfritt tvätt och sköljmedel efter jag har köpt kläder på Second Hand butiker. Jag förtstår ju nu varför inte Second Hand butiker gör det själv. :)

Aleya
2018-11-07, 19:09
#5

#4 tänk hur mycket dom får in. Det skulle inte löna sig eller ens vara effektiv att stå och tvätta allt och på vissa kläder är lapparna klippta. Orkar man inte tvätta så då får man väl sluta handla om det inte duger det som är gjort.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

MonicaLagerquist
2018-11-08, 20:35
#6

Jag tvättar normalt sett inte beg kläder innan jag använder dem.

Stolt ägare till fem La permer

Annons:
Upp till toppen
Annons: